Wijnproeverijen

Een wijnproeverij van Wijn aan de Berkel is een ongedwongen en fijn samenzijn met collega’s, vrienden of kennissen. In 2,5 uur proef je 8 wijnen en leer je jouw favoriete wijnsmaak kennen.

Wat een lekkere wijn is, is heel persoonlijk. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Zonder steeds weer volle flessen te hoeven kopen kun je er in een proeverij achter komen welke wijn je nu echt lekker vindt.

De proeverij duurt ongeveer 2,5 uur en je proeft 8 wijnen. Er komen diverse wijnweetjes voorbij, je leert hoe je moet proeven en waar je op kan letten bij het kiezen van wijn. Je laat je zintuigen het werk doen en met hulp van een proefnotitieformulier leg jij je bevindingen vast. Op deze manier heb je aan het eind van de proeverij een mooi overzicht van jouw voorkeuren.

Tijdens de wijnproeverij krijg je de mogelijkheid om 8 verschillende wijnen te leren kennen. Van tevoren kan je kiezen welke kleur wijnen jullie het liefste willen proberen. Rood, wit, rosé, bubbels of toch liever een combinatie.  Ook is het mogelijk om een thema te kiezen, bijvoorbeeld een land of een druivensoort. De wijnproeverij thuis kan worden aangeboden voor 8 tot 12  personen. In overleg is het ook mogelijk om een proeverij met kleinere of juist grotere groepen te organiseren.

Een wijnproeverij aan huis kost 29,50 euro per persoon. Wil jij je wijnproeverij uitbreiden met een Achterhoeks kaas en worstplankje. Dat kan voor een meerprijs van 5 euro per persoon. Wijn aan de Berkel heeft met diverse locaties contact, zodat het ook mogelijk is om een sfeervolle ruimte te huren.

Een proeverij van Wijn aan de Berkel is een zeer geschikte activiteit voor bijvoorbeeld een personeelsfeest, seizoensafsluiting of een gezellig avondje met vrienden, buren of collega’s.

Enkele voorbeelden van themaproeverijen:

Rosé aan de Berkel

Lekker met een rosétje op het terras genieten van de zon, maar welke rosé kies je? Wil je lekker fris of liever wat zoeter? In deze proeverij ontdek je hoe jij de rosé kunt kiezen waar jij op dat moment echt zin in hebt.

Portugal aan de Berkel

Portugal kent vele soorten wijn. Van een frisse Vinho Verde tot een krachtige port. Vaak wordt wijn gemaakt van inheemse druivenrassen. Laat je in deze proeverij verrassen door de veelzijdigheid van Portugal.

Bubbels aan de Berkel

Processo, cava, champagne. Wijn met bubbels. Lekker als aperitief of op een lente middag. Wil jij ontdekken wat het verschil is en waar jouw voorkeur ligt? Na deze proeverij heb jij met de jaarwisseling altijd een lekkere bubbel in huis.  (Voor deze proeverij geldt een meerprijs van 7,50 euro per persoon)

Suggesties voor andere thema’s zijn: Rood aan de Berkel, Spanje aan de Berkel, Elzas aan de Berkel, Italië aan de Berkel of……..

Neem contact op en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw ideale wijnproeverij.